Бивш скаут на Аренал разказа за преговорите с Мбапе


Н. Гавазов

 Бивш скаут на Аренал разказа за преговорите с Мбапе

Бившият скаут на Арсенал Жил Гриманди говори за преговорите относно опита за трансфер на нападателя Килиан Мбапе през 2016 г. По това време нападателят играеше в Монако. Играчът премина в ПСЖ под наем на 31 август 2017 г., а след това парижани купиха правата върху играча.

"Не знам дали Килиан Мбапе е реалистична цел за Арсенал, дори ако спечелят Висшата лига и имат силен сезон в Европа. Опитахме се да го убедим по-рано, през 2016 г.

Срещнахме родителите му в Лондон, когато пристигнаха на тренировъчната площадка, и заедно с Арсен Венгер, тогавашния мениджър, и Ричард Лоу, тогавашния трансферен директор, пътувахме до Южна Франция, за да се срещнем с Килиан.

Опитахме се да го убедим, но не мисля, че бе най-подходящият момент за нас. Тази среща се проведе ден след като загубихме у дома от Суонзи във Висшата лига, а преди това имаше поражение на Олд Трафорд.

Спомням си, че имахме голям мач срещу Тотнъм само три дни по-късно, така че моментът не бе идеален. Опитахме се и наистина не мисля, че бяхме толкова далеч от това да го вземем, но той отказа офертата и подписа нов договор с Монако.

Бих казал, че това е може би най-голямото разочарование в моите 15 години като скаут на Арсенал, че не убедих Килиан Мбапе да подпише с клуба“, заяви Гриманди пред Ladbrokes Fanzone.

  Сподели
330