Ман Юнайтед подписал с Амрабат въпреки травмата


Н. Гавазов

 Ман Юнайтед подписал с Амрабат въпреки травмата

По време на медицинския преглед на Софиян Амрабат Манчестър Юнайтед констатира контузия в мароканския полузащитник, но не отказа сделката.

Точно преди затварянето на летния трансферен прозорец Юнайтед взе Амрабат под наем от Фиорентина до края на сезон 2023/24 за £8.6 милиона, като също така получи опция за откупуване за £21.5 милиона.

Според The ​​Athletic по време на рутинен медицински преглед Юнайтед е открил, че Амрабат има проблеми с гърба, които тормозят Софиян от много месеци.

Така например, за да играе за националния отбор на Мароко на 1/8-финалите на Световното първенство в Катар срещу Испания, Амрабат трябваше да пие болкоуспокояващи - ден преди мача Софиян не можеше да се движи нормално.

До затварянето на трансферния прозорец обаче на практика не оставаше време, а Юнайтед нямаше други готови варианти за подсилване на центъра на терена, така че "червените дяволи" сключиха сделка, имайки предвид проблемите на 27-годишния африканец незначителен.

Нека добавим, че вчера Амрабат стигна до тренировъчната база на Юнайтед в Карингтън, където му беше подарена тениска с 4-ти номер, който се освободи след напускането на защитника Фил Джоунс миналото лято.

  Сподели
393