Нюкасъл разби Астън Вила


И. Ангелов

Нюкасъл разби Астън Вила

Нюкасъл Юнайтед посрещна Астън Вила в срещата от първия кръг на английската Висша лига. Днес домакините от "Сейнт Джеймсис Парк" показаха прекрасен футбол в нападение и спечелиха с 5:1, което можеше да е и по-изразително при повече късмет. Александър Исак подгони Ерлинг Холанд в реализаторската листа с два гола.

Първият гол бе дело на новото попълнение на "свраките" Сандро Тонали, който засече центриране на Гордън за 1:0 от близо в 6-ата минута. Оли Уоткинс пусна за Диаби и 1:1 в 11-ата минута когато Астън Вила опита да се върне в срещата.

Нюкасъл поведе отново в 16-ата минута чрез Исак, който беше готов за подаване на Ботман за 2:1. В 31-ата минута ключовият Мингс изглежда получи тежка травма за гостите и бе заменен от Пау Торес. На почивката и Тилеманс се появи в опорна позиция, но защитата на гостите започна да действа хаотично.

Така в 58-ата минута Исак вкара за 3:1 след грешка на Конса и копване на топката над вратаря. Малко след това сам срещу вратаря Исак пропусна да оформи хетрика си и бе заменен от Уилсън. Барнс пък се появи на мястото на Гордън. Именно Барнс в 77-ата минута пусна центриране на дузпата за Уилсън и 4:1, преди в 91-ата минута Барнс да оформи и 5:1 с гол в дебюта си.

  Сподели
382