Емери няма да купува вратар


Н. Гавазов

Емери няма да купува вратар

Мениджърът на Астън Вила Унай Емери заяви, че няма планове да привлича вратар това лято.

След победата на националния отбор на Аржентина на Световното първенство в Катар не стихват слуховете, че титулярният страж на Вила Емилиано Мартинес обмисля да напусне.

Един от претендентите за Мартинес е Челси, но Емери смята да работи заедно с Емилиано, с когото не успя да се разбере в Арсенал, и неговия дубльор Робин Олсен.

"Имаме двама вратари, които са повикани за техните национални отбори. Робин Олсен изигра по-малко мачове миналата година, но мисля, че бе много добър. Спомням си онзи мач срещу Тотнъм, 2:0, с него и трябва да сме готови да го използваме защото имаме много мачове за изиграване.

В Лигата на конференциите трябва да спечелим първите два мача, за да се класираме за груповата фаза и да изиграем повече мачове през нашия сезон. След това трябва да сме готови да се борим - преди всичко във Висшата лига, но също и във ФА Купата и Купата на лигата. Ще има възможност да постигнем нещо, ако опитаме.

Ще трябва да използваме много играчи и двамата ни вратари, Емилиано и Робин Олсен. Разбира се, ако нещо се случи, ще трябва да сме готови да използваме вратаря от младежкия отбор“, заяви Емери.

  Сподели
293