Тилеманс преминал в Астън Вила заради Емери


Н. Гавазов

Тилеманс преминал в Астън Вила заради Емери

Полузащитникът Юри Тилеманс разкри, че мениджърът на Астън Вила Унай Емери е изиграл ключова роля в решението му да премине в клуба от Бирмингам.

Тилеманс официално се присъедини към Вила на 1 юни, след като премина със свободен трансфер от бившия отбор на Висшата лига Лестър.

Тилеманс имаше много оферти, включително от Висшата лига, но Емери убеди 26-годишния белгиец, че ще бъде най-добре на "Вила Парк".

"Когато говорих с мениджъра няколко пъти, неговата амбиция, страст и начинът, по който управлява отбора, ме впечатлиха и ме накараха да избера Астън Вила.

Това е голям клуб. Много съм развълнуван.

Това е ново предизвикателство за мен след четири години и половина в Лестър. Това бяха добри времена, но сега е време да продължа напред за мен и семейството ми. Сега съм в Астън Вила и наистина очаквам с нетърпение това. Нямам търпение да започна.

Да играеш в Европа винаги е огромно постижение. Треньорът върна отбора в Европа и това е невероятно постижение. Трябва да сме готови за това. Еврокупите винаги са много специални. Надявам се, че ще бъдат добри вечери“, заяви Тилеманс.

  Сподели
207