Анонс на 11-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 11-ти кръг от Висшата лига

Саутхемптън - Астън Вила
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 05.11.2021 г.
Час: 22:00 ч.

Саутхемптън спечели само 2 от първите 10 кръга във Висшата лига, но тези победи дойдоха в последните 3 от тях, което сочи подобрение на представянията на "Светците". Рекордът срещу Астън Вила също е добър с 4 победи от последните 5 мача между тези отбори.

Астън Вила не се намира в добро състояние и още една загуба може да доведе и до уволнение на мениджъра Дийн Смит. С 4 поредни загуби тимът все още не може да достигне нивата от миналия сезон макар трансферния прозорец през лятото да бе продуктивен.

В последните 3 кръга Вила допусна по най-малко 3 гола. Дийн Смит често променя системата и стилът на игра в опит да намери оптималния си състав. Когато това се случва по време на сезона обаче няма как да бъде постигнато постоянство.

Прогноза: Саутхемптън - Астън Вила 1:0

 

Брентфорд - Норич Сити
Стадион: Брентфорд Къмюнити Стейдиъм
Дата: 06.11.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Брентфорд загуби в последния кръг от Бърнли с 3:1 в най-тежкото поражение за сезона. След изненадващо силния старт за новака в кампанията, сега тимът се намира в лоша поредица от 3 загуби, която вероятно ще повлияе на увереността. Противникът в този кръг е подходящ за възвръщане на самочувствие.

Норич загуби 8 срещи от първите 10 кръга, последно от Лийдс у дома с 2:1. Даниел Фарке приближава уволнението, макар за момента в медиите да се твърди, че има подкрепа. Рекордът на отбора му срещу Брентофрд е без загуба в последните 5, като и тук той може да се възползва от спада във формата на противника.

Норич има 18 загуби в последните 20 мача в лигата. Норич не вкара гол в 7 поредни гостувания и не може да се определи като фаворит.

Прогноза: Брентфорд - Норич Сити 1:0

 

Кристъл Палас - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 06.11.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Кристъл Палас ще е на седмото небе след последната победа над Манчестър Сити с 2:0 като гост. Само Челси с 1 и Ливърпул (0) имат по-малко загуби от Палас този сезон (2). Проблемът на тима е прекалено многото равенства. Те са 6 и по този показател тимът е първи.

Уулвс нямат загуба в последните 5 и в периода спечелиха 4 пъти. От началото на сезона тимът показва добра форма, но резултатите се забавиха заради безкрайния брой пропуски пред вратата на съперниците. Бруно Лаге показва прогрес в нападение, но защитата допусна във всеки един от последните 4 кръга.

Кристъл Палас направи 3 поредни равенства у дома. Уулвс няма загуба в 5 кръга. В последните 4 пъти когато се срещнаха тези отбори винаги победител бе домакинът. Палас няма поражение този сезон у дома, поради което е фаворит.

Прогноза: Кристъл Палас - Уулвърхемптън Уондърърс 2:1

 

Брайтън - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Фалмър Стейдиъм
Дата: 06.11.2021 г.
Час: 19:30 ч.

Брайтън впечатли в последния кръг когато изоставаше с 2:0 срещу Ливърпул и се върна до 2:2, и дори имаше как да спечели срещата с няколко големи положения. С този резултат обаче тимът вече 6 кръга няма успех, макар изходът от мача да е довел със сигурност до повишаване на увереността.

Нюкасъл все още не се намира в добро състояние след смяната на собственика, и отказа на Унай Емери да поеме клуба не доближава ситуацията до разрешаване след уволнението на Стив Брус. Без победа в нито един турнир този сезон тимът е в опасност и на 6 точки от спасение.

Брайтън не допусна гол в 7 от последните 8 мача с Нюкасъл във всички турнири и не загуби нито веднъж в тези 8 срещи. Нюкасъл не успя да спечели в последните 10 кръга.

Прогноза: Брайтън - Нюкасъл Юнайтед 2:0

 

Евертън - Тотнъм
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 07.11.2021 г.
Час: 16:00 ч.

След добрия старт на сезона при Рафа Бенитез Евертън започна постепенно да сваля формата и така пропадна до десетото място без победа в 4 кръга. В момента тимът има толкова победи, колкото и загуби в лигата - 4.

Тотнъм не се справя много по-добре с 5 победи и 5 загуби на деветата позиция в таблицата. След раздялата с Нуно Санто обаче Антонио Конте изглежда веднага се залови за работа, и през седмицата срещу Витес той бързо поведе с 3:0 макар срещата да завърши при 3:2. Последните 8 мача на Тотнъм на "Гудисън Парк" бяха успешни и без загуба за шпорите. Освен това Конте няма и проблеми с контузени основни играчи.

Евертън направи 3 равенства поред у дома срещу Тотнъм. Тотнъм избегна загуба от Евертън в 17 от последните 18 срещи между отборите. С 3 поредни загуби в лигата домакините са в по-лошата позиция в момента, тъй като се очаква импулсът от идването на Антонио Конте да подобри Тотнъм.

Прогноза: Евертън - Тотнъм 1:2

 

Лийдс Юнайтед - Лестър Сити
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 07.11.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Лийдс достигна до втората си победа за сезона в последния кръг когато надви последния - Норич с 2:1. Притесненията за тима на Марсело Биелса са големи защото миналата година той затрудняваше топ отборите, а този победи само Уотфорд и Норич, които нямат качествата за елита.

Лестър направи 1:1 срещу Спартак Москва през седмицата след загубата от подобрения Арсенал с 2:0 преди това в лигата. Като гост обаче тимът няма загуба в 3 поредни срещи във всички състезания и съперникът е удобен за подобрение на резултатите.

И от двете страни има липсващи основни имена - Бамфорд, Ейлинг и Кох при Лийдс, Мадисън, Джъстин, Фофана и Олбрайтън при Лестър.

Лестър има 5 победи в последните 6 мача с Лийдс и се очаква да победи тук.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Лестър Сити 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
535