Реднап: Ван Дайк гарантира Топ 4 на Ливърпул


И. Ангелов

Реднап: Ван Дайк гарантира Топ 4 на Ливърпул

Джейми Реднап сподели мнението си, че покупката на защитника Върджил ван Дайк от Ливърпул почти може да гарантира попадането на клуба сред първите четири тима в класирането на Висшата лига в края на сезона. Според специалиста играчът може да помогне на състава в Шампионска лига:

"Те закупиха защитник и ако погледнете проблемите им през последните години, те бяха в защита. Така че фактът е, че имаха тези пари и взеха Ван Дайк, който мисля, че ще бъде огромен успех. Както казвам от първия ден, той е играчът, от който имаха нужда. 

"Това им дава дефанзивна опора, която преди нямаха. Те имат нужда от лидер и това го говоря от дълго време. В защита те никога не са имали такъв - Клаван, Матип, Ловрен - никой от тези не изпъква и няма да поведе отбора. 

"Както се видя, от Дайк ще идват и голове. Той може да изпълнява и свободни удари, може да вкарва и по този начин. Аз мисля, че най-важното е, че той може да брани добре, което при Ливърпул липсваше. Те владеят много топката, но когато сбъркат те биват наказвани и през последните години това им струва много.

"Всички се точат на второто място, но лично аз мисля, че трансферът на Ван Дайк те бетонира в топ 4 с един трансферен ход. Но не мисля, че ще направи разликата до второ място. С напускането на Коутиньо имате аргумент, че те няма да стигнат до топ 4. Но с оглед на дефанзивните проблеми, Ван Дайк почти гарантира топ 4."

  Сподели
98