Клоп: Ливърпул започна да показва по-зрял футбол


Н. Гавазов

Клоп: Ливърпул започна да показва по-зрял футбол

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е на мнение, че отборът е започнал да демонстрира много по-зряла игра след очевидните проблеми на старта на сезона. В началото на кампанията "червените" демонстрираха катастрофална игра в отбрана, допускайки много наивни грешки. Клоп и подчинените му бяха подложени на много критики, в това число и заради факта, че клубът не закупи централен защитник през лятото.

Юрген обаче успя да поправи ситуацията с вътрешните резерви, а в събота мърсисайдци постигнаха трета поредна победа във Висшата лига, разгромявайки Саутхемптън с 3:0.

"След две седмици, които прекарахме отделно, ние отново говорихме за това. Говорихме за това, че трябва да използваме получения опит. През този сезон на практика изпитахме всичко - играхме срещу всевъзможни отбори с всевъзможни стилове и само един мач, този срещу Тотнъм, проведохме лошо.

Знам, че има и други отрицателни резултати, а някои хора ще мислят различно от мен, но в моите очи имаше само един истински лош. Всички останали срещи можехме да спечелим, просто трябваше да вкараме в правилните моменти и да не пропускаме. Сега трябва да използваме този опит и по-добре да се браним, а аз се надявам така да бъде и по-нататък.

Не бива да се казва, че не разбирахме случващото се, но то е важно, за да не нервничим в мача. Целият Ливърпул получи урок: ако не вкарваш, трябва да се опитваш отново, отново и отново. Срещу Саутхемптън нашата игра изглеждаше много по-зряла, а това е много важно за нас", заяви Клоп.

 

  Сподели
188