Евертън ще опита да спре Ливърпул


И. Ангелов

Евертън ще опита да спре Ливърпул

Евертън - Ливърпул 
Стадион: Гудисън Парк 
Дата: 24.04.2024 г. 
Час: 22:00 ч.

Евертън направи поредни победи у дома без да допусне голове след последния кръг и Нотингам Форест. "Карамелите" се покачиха до 5 точки над опасността и събраха малко увереност, а имат и мач по-малко от преките съперници в тази зона. 

Ливърпул преживя труден период и може би също успя да възвърне увереност след последното 3:1 над Фулъм, където Юрген Клоп дори не използва най-силната си постройка. Тимът му се върна на второто място, но изигра мач повече от Ман Сити, и този ще е втори преди срещата на "гражданите" на следващия ден. Това е възможност шампионът да бъде поставен под напрежение да печели точки.

От друга страна местното дерби е най-добрата възможност за домакините и техните фенове да опитат да лишат кръвния враг от шанса да спечели титлата. За тяхно съжаление някои имена в отбора са контузени - Коулман, Бето, Али, Добин и Патерсън.

При Клоп с проблеми са Матип, Тиаго и Брадли, който последно бе заменен от току завърналия се от дълга травма Александър-Арнолд, който се и разписа от статична ситуация. 

Ливърпул не загуби в 28 от последните 29 мача с Евертън във всички турнири. У дома обаче "Карамелите" направиха 5 равенства с Ливърпул в последните 6. Ливърпул не допусна от Евертън в 4 поред, поради което домакините може би ще опитат да съхранят 0:0 в този двубой.

Прогноза: Евертън - Ливърпул 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Куанса
Дайк
Арнолд
Робертсън
Елиът
Ендо
Алистър
Салах
Жота
Диаз
Калвърт-Люин
МакНийл
Дукуре
Харисън
Гарнър
Гай
Миколенко
Йънг
Брантвайте
Тарковски
   
Пикфорд
 
Евертън (Шон Дайш)

Обоснована прогноза: Евертън - Ливърпул 0:1

  Сподели
227