Тотнъм – Уотфорд: Домакински успех ще открие кръга


FUTBOL-TV

Тотнъм – Уотфорд: Домакински успех ще открие кръга

Тотнъм - Уотфорд
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 08.04.2017г.
Час: 14:30
Съдия: Антъни Тейлър


Откриването на 32-я кръг на Висшата лига ще бъде дадено в срещата между лондонския Тотнъм и Уотфорд. Домакините продължават да се борят с всички сили за титлата и нямат никакво намерение да се предават, колкото и трудна да изглежда задачата им, докато при гостите средата на таблицата е повече от задоволително представяне.

"Шпорите" успяха да обърнат в средата на седмицата Суонзи на "Либърти Стейдиъм" в последните минути, с което отново доказват, че в състава им присъства характер. Въпреки това, разликата с лидера Челси е 7 точки, а "сините" показаха в дербито с Манчестър Сити, че не са се разколебали след изненадващото поражение от Кристъл Палас и остават най-стабилният претендент за първото място. Ерик Ламела и Хари Уинкс още дълго време са извън игра, докато състоянията на Дани Роуз, Виктор Уаняма и Хари Кейн са подобрени, а английският голмайстор дори почти сигурно ще започне титуляр. По-тревожна е ситуацията с вратарския пост, тъй като Лорис и Ворм има вероятност да пропуснат кръга, което означава, че дебют ще направи младия Пау Лопес.

Уотфорд постигна в рамките на няколко дена две поредни победи срещу Съндърланд и Уест Бромич, което даде възможност на тима да се позиционира в средата на таблицата. Сега обаче предстои гостуване, а "стършелите" във визити не показват добра игра и статистиката от 8 загуби в последните 10 мача навън е показателна. Разбира се, трябва да се отбележи, че единственият успех в този период е срещу Арсенал и новаците не бива да бъдат подценявани. Валтер Мадзари е с множество проблеми около сглобяването на боеспособен отбор за срещата, след като с травми са Роберто Перейра, Себастиан Прьодл, Мауро Зарате, Бен Уотсън, Йонес Кабул, Бехрами, Етиен Капу и Гомеш, макар че в този списък при някои не са толкова тревожни болките. Мигел Бритос е наказан за два мача след червения си картон срещу Уест Бромич, а самият мениджър заяви, че Трой Дийни, Том Клевърли и Абдулай Дукуре са "много уморени".

Естествено би било Тотнъм да напада повече и да търси по-нападателен футбол с оглед целите, които преследва клуба. Освен това лондончани са в серия от 10 поредни победи като домакин в първенството и 7 успеха в предишните 7 сблъсъка с този съперник. За Уотфорд този двубой не е от чак толкова голямо значение и със сигурност ще се задоволи дори с точката. Ако вземем предвид кадровите проблеми на "стършелите" и страхотната форма на "шпорите" - трудно бихме очаквали нещо по-различно от комфортен успех за домакините.

Прогноза: Тотнъм - Уотфорд 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

05 март Тотнъм - Евертън 3:2 (Висша лига)
12 март Тотнъм - Милоул 6:0 (ФА Къп)
19 март Тотнъм - Саутхемптън 2:1 (Висша лига)
01 април Бърнли - Тотнъм 0:2 (Висша лига)
05 април Суонзи - Тотнъм 1:3 (Висша лига)

Уотфорд:

25 февруари Уотфорд - Уест Хем 1:1 (Висша лига)
04 март Уотфорд - Саутхемптън 3:4 (Висша лига)
18 март Кристъл Палас - Уотфорд 1:0 (Висша лига)
01 април Уотфорд - Съндърланд 1:0 (Висша лига)
04 април Уотфорд - Уест Бромич 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Уотфорд

28 срещи
19 победи за Тотнъм
3 равенства
6 победи за Уотфорд
Голова Разлика: 62:32 за Тотнъм

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
232