Бърнли – Тотнъм: Домакините ще спрат лондончани


FUTBOL-TV

Бърнли – Тотнъм: Домакините ще спрат лондончани

Бърнли - Тотнъм
Стадион: "Търф Муур", Бърнли
Дата: 01.04.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Стюърт Атуел

 

В първи двубой след международната пауза Тотнъм има тежката задача да гостува на неудобния и корав Бърнли. Позицията в таблицата и точковия актив на новаците на пръв поглед не са особено впечатляващи, но ако погледнем по-внимателно ще забележим много успешни резултати на "Търф Мур", така че "шпорите" ще трябва да се потрудят много в срещата.

Моментната форма на "виненочервените" е в лек спад, след като не са виждали победата от 6 кръга насам, което ги приближи до 8 точки от зоната на изпадащите. Трябва обаче да отбележим, че в този период на Бърнли му се наложи да гостува цели 5 пъти, а единственият мач пред своя публика беше при ремито с 1:1 срещу лидера Челси. Имаше и двубой на "Търф Мур" за ФА Къп, който завърши с изненадващото поражение от непретенциозния Линкълн, но Шон Дайк изглежда не разчиташе на този турнир и на Купата на лигата по-рано през сезона. Вече споменахме за успешните игри на домакините на свой терен, където имат спечелени 16 точки от 18 възможни за първенството и единствено Манчестър Сити, Арсенал и Суонзи изтръгнаха трите точки във визита на новаците, а тук бяха спряни сериозни съперници като Ливърпул, Евертън, Лестър и Челси. За Бърнли със здравословни проблеми са Дийн Марни, Гудмундсон, Кевин Лонг и Скот Арфийлд, макар че за последните двама има малък шанс да попаднат поне сред резервите.

Тотнъм записа 5 победи и едно равенство в предишните 6 двубоя от всички турнири, което осигури полуфинал във ФА Къп и второ място във Висшата лига, но на далечните 10 точки от върха. Все пак позицията на "шпорите" в Топ 4 изглежда на този етап сигурна, тъй като 5-я Манчестър Юнайтед е на 7 точки, а градския съперник Арсенал дори на 9. Любопитното е, че за лондончани последните 5 срещи бяха пред своя публика, така че можем спокойно да кажем, че програмата беше в тяхна полза в този период и ще е интересно да видим как ще се справят при гостуване след повече от месец липса на визита. Проблем за Почетино са контузиите на Ерик Ламела, Дани Роуз и най-вече на основния голмайстор Хари Кейн. Неговата опция в центъра на нападението Винсент Янсен също получи травма, която го размина с националния отбор на Холандия и не е ясно дали ще може да бъде вдигнат за този уикенд. По този начин атаката ще бъде водена от Сон Хюн-Мин и подпомаган от Деле Али и Кристиан Ериксен.

Ако гледаме моментната форма и резултати би трябвало да очакваме не особено трудни 3 точки за Тотнъм, но нещата не са толкова прости, тъй като единият отбор имаше предимно гостувания, в които традиционно не се представя добре, а другият от повече от месец играе на свой терен, където се чувства най-комфортно. И в двата състава има липси на играчи, но по-сериозни изглежда са тези при "шпорите". Това ще се отрази негативно на играта на лондончани и най-вече в нападението им, което със здравата защита на Бърнли ни насочва да прогнозираме подялба на точки.

Прогноза: Бърнли - Тотнъм 0:0


Последни 5 изиграни срещи:

Бърнли:

18 февруари Бърнли - Линкълн Сити 0:1 (ФА Къп)
25 февруари Хъл Сити - Бърнли 1:1 (Висша лига)
04 март Суонзи - Бърнли 3:2 (Висша лига)
12 март Ливърпул - Бърнли 2:1 (Висша лига)
18 март Съндърланд - Бърнли 0:0 (Висша лига)

Тотнъм:

23 февруари Тотнъм - Гент 2:2 (Лига Европа)
26 февруари Тотнъм - Стоук Сити 4:0 (Висша лига)
05 март Тотнъм - Евертън 3:2 (Висша лига)
12 март Тотнъм - Милоул 6:0 (ФА Къп)
19 март Тотнъм - Саутхемптън 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Бърнли - Тотнъм

110 срещи
40 победи за Бърнли
26 равенства
44 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 204:168 за Тотнъм

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
337