Хуркач: Знаех, че трябва да спечеля


Н. Гавазов

Хуркач: Знаех, че трябва да спечеля

17-ата ракета на света, полският тенисист Хуберт Хуркач говори за финалната среща от турнира от серията Мастърс в Шанхай, в която победи руснака Андрей Рубльов и спечели титлата.

"Беше невероятен ендшпил, най-вълнуващият за мен. В крайна сметка и двамата имахме мачбол. Бях много развълнуван в тайбрека и след като спечелих последната точка. При мачпойнта всичко, за което мислех, бе какво трябва да направя, а именно да вярвам в моите сервиси. Андрей показа отличен тенис, така че се опитах да играя с пълния си потенциал. За трети път участвам в този турнир и сега успях да спечеля титлата. Толкова съм развълнувана.

Знаех, че трябва да спечеля Шанхай Мастърс, за да запазя шансовете си да вляза в Заключителния турнир. Е, това бе фантастична седмица. Хареса ми и искам да продължа да се подобрявам всеки ден. Феновете тук са фантастични. Винаги ни чакаха в края на мача, за да поискат снимка, а аз се опитвах да им отвърна със същото.

Преди това този турнир беше спечелен от изключителни тенисисти и в речта си се опитах да благодаря на всички. Забравих да спомена Роджър, но искам да му благодаря, че дойде. Дано не се е обидил! Беше много приятно да се играе, знаейки, че е сред зрителите. Надявам се да му е харесало“, заяви Хуркач на пресконференция.

Имайте предвид, че благодарение на постигнатия успех в Шанхай, Хуркач все още може да се надява на билет за финала на ATP в Торино. Полякът е единадесети в надпреварата за шампионата, но само на 335 точки зад Холгер Руне.

  Сподели
147