Мугуруса: Тенисът няма място в ежедневието ми


Н. Гавазов

Мугуруса: Тенисът няма място в ежедневието ми

Двукратната победителка в турнири от Големия шлем и бивша номер 1 в света испанска тенисистка Гарбине Мугуруса заяви, че няма планове да се връща към професионалния тенис в близко бъдеще.

"Моята форма се промени, защото без да се състезавам, се опитвам да поддържам форма, но без да тренирам до краен предел. Ходя на фитнес редовно, поне веднъж седмично, но сега обичам да правя силови тренировки, допълнени от кардио, зумба (танцова техника), пилатес, йога, бокс... Посвещавам време на онези неща, които, когато играех тенис професионално, не ми оставаше време.

Ще се върна ли към състезанието? Сега нямам такова желание. Планът ми сега е да спя, да се отпусна, да бъда с любимите хора, да наваксам... Не виждам нищо освен това, което правя днес, утре и тази седмица.

Мотивацията ми все още е много висока, но в такъв конкурентен свят като тениса на високо ниво - твърдо вярвам в това - ако аз не тренирам, а опонентите ми го правят, те ще ме победят, защото ще бъдат по-подготвени.

Тенисът няма място в ежедневието ми. Все още обръщам внимание на съотборниците си, мога да играя от време на време, но не интензивно, а повече за удоволствие. Не мисля за тенис, не е в ежедневието ми, наистина си почивам и се опитвам да стоя далеч от кортовете“, заяви  Мугуруса пред списание Women's Health Magazine.

Припомняме, че в началото на април тази година Мугуруса обяви, че ще пропусне сезоните на клей и трева.

  Сподели
221