Рамазанов донесе медал за България


Н. Гавазов

Рамазанов донесе  медал за България

След 10 години Рамазан Рамазанов донесе  медал за България в свободната борба от Световно първенство. В Белград националът ни спечели бронзов медал в категория 70 килограма след като надигра с 8:6 точки Ерназар Акматалиев (Киргизстан). Това е първо отличие за Рамазанов от шампионат на планетата.

След битката състезателят заяви, че обмисля да смени категорията и да се състезава в теглова грлупа 74 килограма, която е олимпийска.

"Много исках да стигна до двубой за златото през тази година, но не се получи. Благодаря на треньорите ми за подготовката. не знам с какво бях по-добър в тази схатка, на се радвам, че спечелих. Имам идея да сменя категорията и да се пробвам при 74-килограмовите за да отида на Олимпиада", сподели пред БНТ Рамазан Рамазанов.

Старши треньорът на свободния стил Валентин Ангелов заяви, че Рамазанов се е борил по-стабилно на този турнир и е бил напълно готов за медала.

"Миналата година загубихме срещу този борец от Киргизстан. Промяната бе в това, че този път Рамазан беше по-активен и не се водеше по борбата на съперника. Атаките му бяха успешни и спечели, въпреки че допусна и няколко грешки. Имаше една техника за четири точки и в края направи още една, която аз видях като такава, а съдиите – не. Рамазан показа характер и беше готов за медал", призна Ангелов.

Утре на репешажи на 57 килограма ще се включи Георги Вангелов, който може да стигне до първа олимпийска квота за българската борба свободен стил. По-рано днес той отстъпи на олимпийския шампион Рей Хигучи от Япония, който очаквано стигна до финалната схватка и го изтегли на репешаж.

  Сподели
221