Джокович коментира спечелването на US Open


Н. Гавазов

Джокович коментира спечелването на US Open

Сръбският тенисист Новак Джокович коментира победата си на финала на US Open. В решителния мач от турнира той победи руснака Даниил Медведев с резултат 6:3, 7:6 (7:5), 6:3.

"Не знам откъде да започна, за мен е много важно да спечеля 24 титли, изживявам детската си мечта. Да се ​​състезавам на най-високо ниво в спорт, който ми даде толкова много след толкова много трудности, докато израснах през 90-те години. Бе много скъпо и недостъпно.

През всичките тези години бе невероятна упоритост и вяра. Жена ми, децата ми, екипът ми – този трофей е също толкова ваш трофей, колкото и мой. Обичам ви. Създаването на история в този спорт е прекрасно. Специално е. Във всички сетива. Трудно е да се опише. Когато бях на осем години, имах мечта да спечеля Уимбълдън и да стана най-добрият играч в света. Нови цели... Никога не съм мислил, че ще бъда тук и ще говоря за 24 турнира от Големия шлем. Не знаех, че това ще бъде реалност. Но през последните няколко години си мислех, че имам шанс, защо да не го използвам?“, заяви Джокович.

За спечелването на турнира Джокович ще получи 2000 точки за ранглиста и 3 милиона долара от наградния фонд. Медведев от своя страна ще получи 1200 рейтинг точки и 1.5 милиона долара от наградния фонд.

  Сподели
292