Салпаров и Братоев приключват с националния отбор


Н. Гавазов

Салпаров и Братоев приключват с националния отбор

Теодор Салпаров и Георги Братоев обявиха оттеглянето си от националния отбор. Двамата ветерани го направиха с микрофон в ръка пред скандиращите имената им фенове в Двореца на спорта във Варна.

"Тук започна за мен приключението в националния отбор – каза Салпаров. – Преди 20 години пред вас изиграх първия си мач във Варна. Искахме да ви зарадваме повече, извиняваме се, че не не победихме днес. За мен това беше последният мач в националния отбор."

"Свалям шапка пред вас – добави Братоев. – Винаги сте били невероятни. Най-добрата публика в света! Ще ми липсвате! Сега е моментът да дадем път на младите. Благодаря ви за всичко!"

По-късно в микс зоната Салпаров обаче намекна, че има шанс да играе и в олимпийската квалификация в края на месеца в Китай. "Нека да преспим, ще решим с треньора Пламен Константинов", обясни либерото ни.

"За съжаление резултатът не е това, което очаквах - коментира Салпаров мача с Франция. - Голям поклон пред феновете, които не спряха да ни подкрепят, дори когато падахме с по 7-8 точки. Не е приятно да виждаш любимците си как падат на осминафинал. От цяла България не спряха да ни подкрепят. Бяха дошли хора от цялата страна от първия до последния мач. Тръпката за мен е друга. Първия път се отказах след олимпийската квалификация в Берлин. Тогава победихме Франция, Сърбия и Нидерландия. Паднахме само от Германия.

Емоцията сега е друга въпреки негативния резултат и загубата на осминафинал. Сбогуването беше уникално. Това е достойно оттегляне. Всеки спортист мечтае за това. Националният отбор е свято нещо. На фланелката са изписани имената на велики играчи.

Франция заслужено продължава напред. Но ако бяхме взели първия гейм, можеше да е друг мачът. Обнадежден съм за бъдещето на България. Нашите младежки формации редовно играят на най-високо ниво. Стъпката към мъжкия волейбол обаче е много голяма и дано успеят да я направят по най-добрия начин."

  Сподели
165