Маса очаква помощ от „Ферари” за титлата от 2008 г.


Н. Гавазов

Маса очаква помощ от „Ферари” за титлата от 2008 г.

Фелипе Маса наскоро започна борбата си за справедливост - той иска да бъде признат за световен шампион във Формула 1 за 2008 г.

Той предприе тази стъпка, след като бившият собственик на Формула 1 Бърни Екълстоун призна подробности за скандалния "Крашгейт" на Гран при на Сингапур през 2008 г.

След това, поради умишлената катастрофа на Нелсън Пике -младши, бразилецът загуби водачеството в състезанието и в крайна сметка завърши извън зоната на точките, което силно повлия на резултатите от шампионата - Маса загуби титлата от Люис Хамилтън, изоставайки само с една точка.

Маса, който пропусна неотдавнашното Гран При на Италия поради споровете си с ФИА и Формула 1, се надява Ферари да му помогне в битката му като посланик за "Кралицата на моторните спортове".

"Сигурен съм само в едно: тази титла принадлежи на мен и това е 16-та шампионска титла за Ферари.

Аз наех екип от много силни адвокати. Ще се борим докрай, за да получим справедливост в този спорт. Не разбирам защо един случай на манипулация не може да бъде правилно проверен, дори след година, две или 15 години.

В момента все още нямам подкрепата на Ферари, но чакам тяхната помощ. Оптимист съм: ще се боря за справедливост докрай", заяви Маса.

  Сподели
160