Джокович към Алкарас: Ти си невероятен човек


Н. Гавазов

Джокович към Алкарас: Ти си невероятен човек

Сръбският тенисист Новак Джокович се обърна към испанеца Карлос Алкарас след финалния мач на турнира от серията Мастърс в Синсинати (САЩ).

"Има толкова много за казване, но силите са малко. Искам да изразя уважението си към Карлос и неговия екип. Няма думи, с които всички ние да изразим възхищението си от това, което правиш на корта.

Ти си невероятен човек и шампион. Мнозина никога не успяват да достигнат върховете, които ти постигна през последните две-три години. И никога не се предаваш. Наистина харесвам това в теб, но бих искал понякога да правиш разиграванията по-лесни ", заяви Джокович.

Финалният мач на турнира в Синсинати продължи 3 часа и 49 минути - това е най-дългият финал в историята на турнира ATP-1000 от серията Мастърс.

Джокович успя да изравни резултата в лични срещи с Алкарас - 2-2. Преди турнира в Синсинати Джокович се изправи срещу Алкарас на финала на Уимбълдън на 16 юли и тогава испанецът спечели.

Джокович спечели своята 95-та титла и се изкачи на трето място по спечелени трофеи. По този показател сърбинът отстъпва само на Джими Конърс (109) и Роджър Федерер (103).

  Сподели
215