Кулеба: Смирнова игра мръсно, както руската армия


Н. Гавазов

 Кулеба: Смирнова игра мръсно, както руската армия

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба коментира ситуацията с дисквалификацията на Олга Харлан от Световното първенство по фехтовка.

"Анна Смирнова загуби честна битка и реши да играе мръсно с ръкостискането. Ето как действа руската армия на бойното поле. Олга Харлан спечели честна конкуренция и се показа достойно.

Призовавам FIE (Международната федерация по фехтовка) да възстанови правата на Харлан и да й позволи да се състезава“, написа Кулеба.

Днес, 27 юли, по време на индивидуалното състезание на сабя за жени украинката Олга Харлан честно и убедително спечели битката си срещу Анна Смирнова (15:7). Но Олга бе дисквалифицирана след провокацията на рускинята, която близо час остана на пътеката в очакване да получи ръкостискане.

Най-циничното е, че е съществувала договорка между украинката и Международната федерация по фехтовкам на която е било договорено отсъствието на ръкостискане.

Специалисти напомниха, че между арабски и израелски фехтовачи няма ръкостискане, а то е заменено само с допиране на шпагите - каквото се опита да направи Харлан.

  Сподели
185