НБА ще проведе нов турнир


Н. Гавазов

 НБА ще проведе нов турнир

Националната баскетболна асоциация ще проведе междусезонен турнир, чиято черешка на тортата ще бъде Финална четворка.

Според ESPN финалните мачове от турнира ще се проведат на 7 и 9 декември. Всички двубои също ще се проведат като част от редовния сезон.

Всички отбори в лигата бяха разделени в шест групи (три групи в Западната конференция, три в Източната конференция):

свързано видео

Група 1: Филаделфия, Кливланд, Атланта, Индиана, Детройт.

Група 2: Милуоки, Ню Йорк, Маями, Вашингтон, Шарлът.

Група 3: Бостън, Бруклин, Торонто, Чикаго, Орландо.

Група 4: Мемфис, Финикс, Лейкърс, Юта, Портланд

Група 5: Денвър, Клипърс, Ню Орлиънс, Далас, Хюстън.

Група 6: Сакраменто, Голдън Стейт, Минесота, Оклахома, Сан Антонио.

В груповата фаза на турнира отборите ще играят в един кръг (4 мача). Всички срещи ще се играят през седем дни на ноември. Тази година това са 3, 10, 14, 17, 21, 24 и 28 ноември.

Победителите от всяка група продължават към плейофите заедно с първите два подгласници на груповата фаза от всяка конференция. Тези отбори ще играят на четвъртфиналите на 4 и 5 декември. Полуфиналите ще се проведат на 7 декември, а финалът е на 9 декември. Всички цблъсъци ще се проведат в един мач.

До двубоя за титлата отборите на Изтока и Запада ще играят само със съперници в собствената си конференция. Така лигата ще организира конфронтация между Изтока и Запада във финалния двубой - по същия начин като плейофите на НБА.

По време на плейофите в дните без мачове всеки от 22-та отбора, които не са се класирали от груповата фаза, ще играе по два мача от редовния сезон. Всички срещи от турнира (с изключение на финала) ще се зачитат за редовния сезон.

Победителите в турнира ще получат купа и награда от $500 000. Финалистът ще получи 200 хиляди, участниците на полуфинала - 100 хиляди, а участниците на четвъртфинала - 50 хиляди.

  Сподели
173