Димитров се класира за 4-я кръг на "Уимбълдън"


Н. Гавазов

  Димитров се класира за 4-я кръг на

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство  на Великобритания по тенис след победа над  американеца Франсис Тиафо с 6:2, 6:3, 6:2.

Напомняме, че двубоят се игра в рамките на два дни, след като започна в събота вечерта, но беше прекъснат заради валеж от дъжд над Югозападен Лондон.

Григор Димитров записа 33 печеливши удара срещу 14 за американеца, който допусна и 22 непредизвикани грешки.

В следващия кръг на "Уимбълдън"  българинът  ще се изправи срещу Холгер Руне. Поставеният под номер 6 в схемата датчанин се наложи с 6:3, 4:6, 3:6, 6:4, 7:6 (8) срещу испанеца Алехандро Давидович Фокина. 

"Той (Франсис Тиафо) е опасен тенисист. Трябваше да бъда максимално концентриран, като следвах моята игра. Това е една невероятна седмица. Наслаждавам се на всеки един ден тук. Удоволствие е да играя в неделя. Има много позитивни неща, които мога да извлека. Опитвам се да вървя напред, стъпка по стъпка. Няма някаква конкретна цел, която да съм си поставил. Ще бъда концентриран върху това, което става в моето поле. Трябва да подходя като към всеки друг двубой. Той (Холгер Руне) е млад и талантлив тенисист, но и аз съм същият", заяви Димитров.

До момента Григор Димитров не е играл срещу 20-годишния Холгер Руне.

  Сподели
112