Димитров с изненадваща загуба в Маями


Н. Гавазов

Димитров с изненадваща загуба в Маями

Григор Димитров изненадващо отпадна в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Маями, САЩ. Най-добрият ни тенисист загуби с 0:2 сета (4:6, 4:6) от французина Жереми Шарди. Димитров допусна четвърта загуба в последните си пет двубоя и шеста в 17 срещи от началото на 2018 г. Той отпадна от Фернандо Вердаско още след първия си мач в първия "Мастърс" за сезона - в Индиън Уелс, а преди това записа поражения от Малек Джазири на старта в Дубай и от Роджър Федерер във финала в Ротердам. Българският тенисист не успя да прескочи третия кръг за шести път при осмото си участие в Маями. Най-добрите му представяния в турнира остават осминафиналите през 2012 и 2016 г.

Първият сет започна с гейм на 0 за Шарди, но Гришо отвърна със същото. Дуелът беше равностоен до оказалия се последен десети гейм, в който Димитров изненадващо се провали при свое подаване и Шарди затвори тази част с 6:4.

Вторият сет се разви по идентичен начин, като първата ни ракета отново игра неуверено, с много грешки и допусна пробив в края му за 6:4 в полза на френския си съперник.

31-годишният Шарди, който заема 90-то място в световната ранглиста, продължава без загубен сет към осминафиналите в Маями. Напомняме, че в предишния кръг французинът победи сънародника си Ришар Гаске със 7:5, 6:1, а на старта се справи с бразилския квалификант Роджерио Дутра Силва след 6:3, 7:6 (2).

В спор за място в четвъртфиналите Шарди ще срещне аржентинеца Диего Шварцман или канадеца Милош Раонич. Другият осминафинал в тази трета четвърт на схемата противопоставя шампиона от Индиъна Уелс Хуан Мартин дел Потро и Филип Крайнович. Аржентинецът се наложи над Кей Нишикори с 6:2, 6:2, а сърбинът също беше нямаше проблеми срещу Беноа Пер - 6:3, 6:3.

 

  Сподели
199