Димитров: Това е великолепна награда, за която работих


Н. Гавазов

Димитров: Това е великолепна награда, за която работих

Григор Димитров коментира победата си с 4:6, 6:0, 6:3 над Джак Сток в полуфинален мач от Заключителния турнир на АТР в Лондон.

"Започнах по начина, по който исках. При 3:0 този шанс за пробив беше ключов момент за него. Той навлезе в корта и започна да играе по-агресивно. Позволих му да действа в неговия стил. Вторият сет беше еднопосочен. Играх много добре. В третия трябваше да намеря малките пролуки в неговата игра, за да го прекърша.

Подобен мач понякога е игра на нерви. Цялата седмица това е един от най-големите ми плюсове - че оставям всяка точка веднага в миналото и мисля за следващата. Това са най-важните мачове - когато не играеш най-добрия си тенис, но успяваш да намериш начин да спечелиш. Целта ми в началото на годината бе да завърша сезона в топ 10. Страхотно е. Какво мога да кажа? Това е великолепна награда, за която работих. Да завърша годината по този начин. Добре е за мен, за целия ми отбор. Дава ни отличен фундамент за началото на следващата година.

Гофен се представя отлично тази седмица. Надделя над Рафа и Роджър. Това са много големи победи. Той е уверен в играта си, но аз се концентрирам върху мен и моята игра. Предишният мач е в миналото. Бих искал да натисна копчето за повторение. Но не мисля, че някой от нас ще мисли за това. Той е много интелигентен играч. И двамата няма какво да губим. За първи път сме на този финал. Познавам играта му добре. Би трябвало да опита нещо различно. Предполагам, че ще рискува повече, ще се опита да бъде по-агресивен", заяви Димитров.

 

  Сподели
204