Ван Гаал: Имаме нужда от подкрепата на феновете


Н. Гавазов

Ван Гаал: Имаме нужда от подкрепата на феновете

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал даде голямо интервю, в което призна, че е имал предложения за работа от Русия, а също така сподели своите очаквания от срещата с ЦСКА Москва от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

"Пропуснахме най-малко голове от отборите във Висшата лига, а сега журналистите постоянно твърдят, че не умеем да атакуваме. Наистина, аз също бях малко обезпокоен от креативната ни игра в последния мач, отборът не изглеждаше по най-добрия начин. Ние не може да се отличим вече в няколко поредни срещи, но сме длъжни да поправим ситуацията, тъй като все пак футболът е на вкарани топки. Отборът се нуждае от подкрепата на феновете в този сложен период. Надявам се, че срещу ЦСКА феновете ще станат 12-я ни играч", заяви Ван Гаал.

"Няколко пъти съм получавал предложения от Русия, но никога не съм ги разглеждал сериозно. Смятам, че треньор и играчи трябва да говорят на един език, а аз съм на години, за да уча руски", сподели холандецът.

"Трябва да дадем време на Депай. Той е на 21 години, все още е прекалено млад и му е трудно да се адаптира към много неща. Не трябва да очакваме от него нещо особено. Убеден съм, че той ще е много силен когато се оправи от травмата си, но всички вие трябва да имате търпение", разказа Ван Гаал.

"Кредитът на доверие към Рууни е толкова голям, колкото е и на другите. Това е специален, фантастичен футболист. Дали искам да му дам почивка? Да, а също и на много други играчи. Ние провеждаме голямо количество мачове в сгъстена програма и постоянно губим време за възстановяване на силите", добави мениджърът.

"Шнайдерлин не тренира по лични мотиви, той не е контузен. Макнеър и Депай ще играят с ЦСКА Москва, Фил Джоунс също ще може да вземе участие в мача. Може би Лингард ще започне на крилото, а Карик ще е в средата (на терена), но тези детайли ще ги уточня няколко часа преди двубоя с ЦСКА", завърши холандецът.

 

  Сподели
164