Юнайтед и ЦСКА равни, Волфсбург оглави групата


И. Ангелов

Юнайтед и ЦСКА равни, Волфсбург оглави групата

След победата на Волфсбург над ПСВ Айндховен с 2:0 и равенството в Русия между ЦСКА Москва и Манчестър Юнайтед - 1:1, германският отбор събира 6 точки и се намира на първата позиция във втора група на Шампионска лига след 3 изиграни кръга. Юнайтед и ЦСКА имат по 4 точки, а ПСВ има 3 пункта.

Бас Дост и Макс Крузе решиха срещата за Волфсбург днес, като Дост вкара в края на първата атака на второто полувреме при добавка след удар на Джилаводжи. В 57-ата минута Крузе удвои когато след удар на Дракслер топката бе избита в Калигули, а той намери Крузе за 2:0. В края на двубоя ПСВ пропусна и дузпа.

Междувременно Манчестър Юнайтед изигра слабо първо полувреме на гости на ЦСКА Москва, като Сейду Думбиа вкара в 15-ата минута при добавка след дузпа за 1:0. Нарушението в наказателното поле извърши Марсиал, играейки с ръка при една атака на Фернандес.

На почивката Швайнщайгер бе заменен от Фелаини и гостите заиграха по-добре. В 65-ата минута Антонио Валенсия напредна по десния фланг и центрира на позиция след дузпата на главата на Марсиал, който пласира топката перфектно през Акинфеев за 1:1. До края и двата тима организираха опасни атаки, но резултатът не се промени.

  Сподели
185