Бенитес: Английските отбори ще възстановят репутацията си


Н. Гавазов

Бенитес: Английските отбори ще възстановят репутацията си

Бившият наставник на Ливърпул и Челси Рафаел Бенитес, който в момента е начело на Наполи, направи анализ на провала на английските отбори в тазгодишното издание на Шампионска лига. Малко преди международната пауза най-популярното и конкурентно първенство в света се лиши от всички представители в Шампионска лига и Лига Европа. Бенитес вярва, че нещата ще се поправят през следващата година.

"Според мен, това е цикличен процес. През следващата година Висшата лига ще бъде на мястото си. Някои европейски клубове станаха по-силни, като ПСЖ и Атлетико, но Висшата лига ще бъде по-силна през следващия сезон", заяви Бенитес.

"Италианските тимове знаят как да водят борбата и поради това продължават участието си в Европа през тази година. Те много залагат на тактиката, използват различни схеми и знаят какво трябва да се прави. Но аз не виждам английските клубове и играчи да са по-слаби в техническо отношение. Физически са на едно и също ниво, но отстъпват само в тактиката, защото в Италия от години се залага на това. Поради това, когато разсъждавам за Испания, Англия и Италия, то Англия има преимущество по отношение на физиката, Италия в тактиката, а Испания във всичко. Поради това испанските клубове се движат толкова леко", завърши испанецът.

 

  Сподели
97