Клоп: Изправени сме пред най-трудната задача във футбола


Н. Гавазов

Клоп: Изправени сме пред най-трудната задача във футбола

Старши-треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп сподели мнението си за предстоящата среща-реванш от осминафиналите на Шампионска лига с Ювентус. Наставникът на немския тим призна, че отборът е изправен пред тежка задача да победи италиански отбор, който ще е доволен и на равенство.

"Пред нас стои една от най-трудните задачи във футбола - да победим италианци, които ще са доволни на равенство. Напълно сме готови а мача. В Торино пропуснахме след контраатаки, но и съперникът имаше положения след почивката. Играчите на Ювентус са опитни и умни. Но те могат да бъдат победени. Трябва да останем спокойни, в края на краищата ни е достатъчна и минимална победа", заяви Клоп.

"Ако искаме да играем на четвъртфинал, трябва отлично да проведем поне един мач. В първата среща не играхме добре. Ако сега го направим, ние ще имаме шанс. Ако не го направим, ще излетим от турнира и това ще е справедливо. Всичко ще се реши от това, какво ще покажем на терена. Не искам да се уповаваме само на атмосферата на стадиона. Най-хубавото е да покажем добра игра при хубава атмосфера", заяви Клоп.

 

  Сподели
96