Шмидт: Радвам се, че намерих доброволци за дузпите


Н. Гавазов

Шмидт: Радвам се, че намерих доброволци за дузпите

Старши-треньорът на Байер Леверкузен Роджер Шмидт сподели мнението си за отпадането на отбора от осминафиналите на Шампионска лига. Както е известно, немците напуснаха турнира след изпълнение на дузпи, след като в първия си мач срещу Атлетико постигнаха победа с 1:0, а снощи отстъпиха със същия резултат.

"Поздравявам Атлетико с класирането за следващия кръг. В този мач бяха хвърлени всички сили. Искам да поздравя и моя отбор. Много добре се защитавахме след бързия гол на Атлетико. Имаме млад отбор, на който не му достига опит. Трудно се играе на подобен стадион, при дузпите ни липсваше концентрация и самообладание", заяви Шмидт.

"Мисля, че силовият маниер в играта на Атлетико е част от футбола. Те им донесоха големи успехи през последните години. Имат много силна психология. Мачът се получи интензивен, макар че имаше малко положения за гол. Много важно е, че играхме като равен с равен", каза още наставникът на Байер.

"Изпитваме тъга и голямо разочарование, тъй като не успяхме да постигнем този резултат, на който разчитахме. Играчите ми направиха всичко на терена и им се налага да се примирят с такъв изход. Сега трябва да се фокусираме върху Бундеслигата и класиране за следващия турнир в Шампионска лига. Дузпите? Радвам се, че намерих доброволци за тях. Подредих играчите така, че със сигурност да бъде реализирана първата и последната дузпа. За съжаление, това не сработи", завърши Шмидт.

 

  Сподели
126