Блан: Този мач е отправна точка в най-новата история на ПСЖ


Н. Гавазов

Блан: Този мач е отправна точка в най-новата история на ПСЖ

Старши-треньорът на Пари Сен Жермен Лоран Блан се изказа след срещата с Челси в осминафиналите на Шампионска лига. Както е известно, двата отбора завършиха при резултат 2:2, който изпрати французите в следващата фаза на турнира.

"Отборът отлично се бранеше. Опитахме се да се държим колкото се може по-далече от вратата и нашите централни защитници играха великолепно, както в отбрана, така и при статичните положения в атака. Те проведоха фантастичен мач. Впрочем, както целият отбор. Всички играчи заслужават похвали", заяви Блан.

"На полувремето останах много изненадан от това, колко спокоен е отборът, независимо, че игра с човек по-малко. намирахме се в лошо положение, но чувствах, че футболистите горят от желание да продължат да играят в съшия дух и да направят необходимото за класиране за следващата фаза. Направих някои корекции,но така или иначе знаех, че играчите ми са готови да се раздадат на максимум. искаме да бъдем един от водещите отбори в Европа, искаме да бъдем на върха. Отивайки напред, мога да кажа, че този мач е отправна точка в най-новата история на клуба. Много се радвам за това", добави французинът.

 

  Сподели
99