Соуза: Не играхме както през есента


Н. Гавазов

Соуза: Не играхме както през есента

Старши-треньорът на Базел Пауло Соуза сподели мнение за срещата-реванш от осминафиналите на Шампионска лига с Порто. Както е известно, швейцарците претърпяха поражение с 4:0 и с общ резултат 1:5 отпаднаха от надпреварата.

"Разочарование сме от резултата, но се гордеем с това, как проведохме сезона в Шампионска лига. Сега бяхме далече от най-добрата си игра. Съперникът ни превъзхождаше по всички части на терена. Искам да поздравя колегата си, неговият отбор и клуба. Майсторството на Порто не може да се коментира. Можехме да вкараме в края на първото полувреме, но изпуснахме възможността да направим това, а съперникът ни надигра. Сега трябва д завършим сезона на мажорна нота, за да може в следващия турнир отново да играем в този турнир", заяви Соуза.

"Липсваше ни свободно пространство за игра с кратък пас, защото съперникът игра много плътно. Обичам футбола и ми се искаше да действаме по-напористо, но не показахме добра игра и в двата мача. Далече сме от нивото, което показвахме през октомври, ноември и декември. Резултатът щеше да е друг, ако бяхме играли както тогава. Момчетата са разочаровани. През цялото време се трудим заради победата, но този път съперникът просто бе по-добър от нас", добави специалистът.

 

  Сподели
84