Мертезакер: Бяхме наивни


Н. Гавазов

Мертезакер: Бяхме наивни

Защитникът на Арсенал Пер Мертезакер е на мнение, че отборът му си е платил за своята наивност в загубената среща от Шампионска лига с Монако. Домакинското поражение с 3:1 бе страхотен удар по амбициите на "артилеристите" за първи път от четири години да прескочат този стадии на турнира. По всичко изглежда, че Арсенал за пети пореден път ще отпадне на 1/8-финалите на Шампионска лига. Мертезакер, който отвратително игра в този двубой, изтъква като причина наивността на своя отбор.

"При 1:2 допуснахме същата грешка, както в началото на второто полувреме. Бяхме прекалено мотивирани да върнем равенството. Само може да съжаляваме за случилото се. Увлякохме се. Това бе прекалено наивно. Особено когато реагираш с гол - в теб се появява надежда, че ще вкараш и втори. Това бе усещането при нас", заяви Мертезакер.

"Стараехме за постигането на добър резултат. При 1:2 мислехме, че ще притиснем съперника и ще караме. Така си мислехме. Че втори гол е възможен. Получи се друго. Монако е отбор, който играе защитно и разчита на контраатаки, което очаквахме. Но не успяхме да се противопоставим на това. Когато губиш топката по подобен начин, всичко може д се случи. бяхме леко наивни, но наистина искахме да постигнем добър резултат", добави немецът.

 

  Сподели
156