Жардим: Арсенал е по-силен, отколкото преди три години


Н. Гавазов

Жардим: Арсенал е по-силен, отколкото преди три години

Старши-треньорът на Монако Леонарду Жардим сподели очакванията си от срещата с Арсенал от осминафиналите на Шампионска лига. Двубоят е утре, от 21:45 часа българско време. Португалският специалист е на мнение, че сегашният Арсенал е много по-силен от този отпреди 2-3 години.

"Арсенал прогресира през последните години и сега този отбор е много по-силен, отколкото преди две или три години. Нашата стратегия е да играем дисциплинирано и надеждно, и да не позволяваме на атакуващите футболисти на "артилеристите" да ни дебалансират. Трябва да кажа, че не само феновете на Арсенал се зарадваха на жребия, но и ние", заяви Жардим.

"Разбира се, много отбори искаха да получат за съперник Монако, но това не означава, че нашите амбиции са по-малки от тези на грандовете. Нашите фенове същи се радват, защото всички искаха такъв жребии. Монако не бе фаворит в своята група, но завърши първи. Същото може да се каже и за утрешната среща. Никой не очаква, че ще бием, но въпреки това имаме своите шансове да се класираме за четвъртфиналите", завършва португалецът.

 

  Сподели
144