Енрике: Трябва да излезем живи от сблъсъка със Сити


Н. Гавазов

Енрике: Трябва да излезем живи от сблъсъка със Сити

Старши-треньорът на Барселона Луис Енрике сподели мнението си за първата среща от осминафиналите на Шампионска лига против Манчестър Сити. Според наставника на каталунците, неговите футболисти трябва да овладеят центъра на терена, ако искат да вземат връх над своя противник.

"Бяхме добре подготвени за мача с Малага, не сме се отпускали. Никога не бихме влезнали в двубой от Примера с мисълта за Шампионска лига. Просто не успяхме да превземем отбраната на съперника. Във футбола се случват подобни неща, но сега ни очаква среща в друг турнир", заяви Енрике.

"Веднага след поражението ти се иска бързо да напуснеш терена и да се реабилитираш. Особено отчитайки това, че срещу нас е един от претендентите за победа в Шампионска лига. Не трябва да униване, отчитайки по какъв начин играхме в събота. Трябва да продължим да следваме своята линия. Да се опитваме да използваме пространствата, които ни се предоставят. По-лесно ще ни бъде, ако овладеем центъра на терена. Всичко ще се реши от борбата в центъра на терена. През миналия сезон Барса спечели във владението на топката и победи с 2:0, което бе солидна преднина преди реванша. Но сега трудно ще повторим това", каза още специалистът.

"Не мога да кажа, дали се увеличи разликата в класите между двата отбора. Сити спечели титлата в Англия, подсили се с нови попълнения, но това направихме и ние. Искам да спечелим Шампионска лига. За да го направим обаче, трябва да излезем живо от такива сблъсъци", завършва Енрике.

 

  Сподели
122