Алегри: Срещу нас е отбор, който се намира в добра форма


Н. Гавазов

Алегри: Срещу нас е отбор, който се намира в добра форма

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели мнението си за първата среща от осминафиналите на Шампионска лига с Борусия Дортмунд. Според италианския специалист, неговият отбор ще се изправи срещу един добре подготвен противник.

"Това не е финал, не е главният мача на сезона, но нас ни очакват 180-минутен дуел с отбор, който се намира в добра форма. Впрочем, същото може да се каже и за нас. Необходимо е да не позволим на съперника да покаже добрите си страни. Ние трябва да проведем успешен мач от физическа и техническа гледна точка", заяви Алегри.

"Никой не казва, че Борусия е по-силен отбор от нас, но това е много бърза тим, с прекрасна атака. Дортмундци са добре организирани и показват футбол от прилично качество, особено в нападение. Играем у дома си и поради това е важно да не допуснем гол. Но нека да не забравяме, че Борусия много вкарва", каза още наставникът на Ювентус.

"Клоп свърши чудесна работа. Той глобално преустрои Борусия от 2006 година, довеждайки отбора до триумф в Бундслигата и постигайки отлични резултати в Европа. не знам кое е общото между нас, но това е забележителен треньор. Смятам за ненормално това, че Борусия сега заема такова място в шампионата на Германия. Убеден съм, че в края на сезона те ще се намират сред най-силните", отбеляза още Алегри.

 

  Сподели
89