Клоп: Знаехме, че ще сме по-силни през втората част на сезона


Н. Гавазов

Клоп: Знаехме, че ще сме по-силни през втората част на сезона

Старши-треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп сподели мнението си за първата среща от осминафиналите на Шампионска лига с Ювентус. Мачът е тази вечер, от 21:45 часа българско време и немският специалист е на мнение, че и двата отбора са с равни шансове в сблъсъка.

"Главното изменение се състои в нашата физическа форма. Знаехме, че ако през първата половина на сезона имахме време да работим над тактическите аспекти, щяхме да играем много по-добре. Но имахме такава възможност. Поради това и всичко се разви по този начин. След това също имахме проблеми, но вече свързани с физическата кондиция. Сега остава само да придобием увереност", заяви Клоп.

"Знаехме, че ще станем много силни през втората част на сезона. Сега сме на осминафинал и току що спечелихме три поредни мача. Това е добре. Ясно е, че след утрешни ден ще продължим борбата за оцеляване", каза още специалистът.

"Ювентус е много опитен отбор и шансовете са на двете страни. Както каза Обамеянг, в Италия се отделя голямо внимание на тактиката, но и ние я разбираме. В това число и че не разказваме, как ще играем утре. Никога не се е случвало да сме по-мотивирани в Шампионска лига, отколкото в Бундеслигата. Просто в Шампионска лига получавахме по-големи пространства, но сега ще е друго. Сега аз просто се радвам, че първата половина на сезона остана назад", заяви Клоп.

 

  Сподели
85