Моуриньо: Иванович е секретното ни оръжие


Н. Гавазов

Моуриньо: Иванович е секретното ни оръжие

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели мнение за първата среща от осминафиналите на Шампионска лига с Пари Сен Жермен, в която двата отбира не се победиха и завършиха при резултат 1:1.

"Първото полувреме бе наше. Съперникът ни даде топката и действаше дълбоко в отбрана. Не ни оказваха никакъв натиск и ние се чувствахме напълно комфортно. След почивката картината се промени: те губеха в резултата и бяха принудени да тръгнат напред. Започнаха да играят много агресивно, бяха устремени към вратата ни и след почивката играха наистина по-добре", заяви Моуриньо.

"Мисля, че спечелвайки по полувреме, Челси и ПСЖ заслужиха резултата 1:1. Но гледат ли се създадените положения и работата на вратарите, ние трябва да признаем, че съперникът ни бе по-близо до победата. Имахме противник на невероятно ниво. Погледнете атакуващата им линия, те имат Ибахимович, Кавани и Лавеци, а също така и готовия да се притече на помощ Пасторе. Куртоа? Ако във футбола има девет полеви играч и двама вратаря, ние на никого няма да дадем шанс. Имаме двама феноменални вратаря. Хубаво е да имаш в състава си и играчи, които не са от атакуващата линия, от които не очакваш голове, но които винаги могат да вкарат. Иванович е нашето секретно оръжие в голям част от случаите. Създава се впечатление, че той специално подбира моментите да вкарва своите голове - срещу Ливърпул, ПСЖ, във финала на Лига Европа", допълва Жозе.

 

  Сподели
108