Ди Матео: Реал има слаби страни


Н. Гавазов

Ди Матео: Реал има слаби страни

Старши-треньорът на Шалке 04 Роберто ди Матео сподели очакванията си от първата среща от осминафиналите на Шампионска лига срещу Реал Мадрид. Двубоят е утре от 21:45 часа българско време и италианският специалист е убеден, че възпитаниците му ще успеят да се възползват от слабите страни на съперника.

"Разбира се, ние влизаме в мача с намерението да победим, но разбираме, колко труден е съперникът за нас. Но ще се опитаме да вземем връх. Разбира се, Реал е фаворит, но ние разполагаме с необходимия опит за подобни мачове", заяви Ди Матео.

"Надяваме се да демонстрираме това. Всички видяхме, че през последните седмици се появиха слаби места в Реал Мадрид. Нужно е да съсредоточим всички усилия върху това да се възползваме от тези недостатъци. Впрочем, такива има всеки един тим, но Реал си остава един силен състав", каза още италианецът.

"Убеден съм, че всички имаме еднакво мнение за Кристиано Роналдо. Това е играч, който е способен сам да реши съдбата на даден мач. Против него трябва да се отбранява целият отбор. Може би сега той не блести толкова ярко, както обикновено, но все пак е способен да реши сам мача", продължава Ди Матео.

"Успешният опит от работата ми с Челси в Шампионска лига не помага кой знае колко. Сега се трудя в друг клуб и се старя да се готвя за всеки мач възможно най-добре. Правя своя извод на основата на имащия опит, както и на играчите. Искаме да докажем, че станахме по-добри и по-силни, отколкото по-рано", завърши специалистът.

 

  Сподели
102