В мач за първото място Порто и Челси няма да се победят


.

В мач за първото място Порто и Челси няма да се победят

В сряда, 25 ноември, от 21.45 часа българско време на Естадио ду Драгао в среща от груповата фаза на Шампионската лига ще излязат отборите на Порто и Челси. Двата отбора си осигуриха участие в следващия етап на турнира и ако за английския отбор прогнозите се оправдаха, то за португалците, специалистите в началото предсказваха жестока конкуренция от страна на Атлетико Мадрид, нещо което не се оправда.

Порто постигнаха три победи в групата и допуснаха само една загуба като гости на Челси, и в момента са втори, на точка зад именития си съперник. Отборът си осигури преминаването на груповата фаза на турнира, след победа като гост над коравия АПОЕЛ с 1:0 и вече спокойно могат да си отдъхнат доигравайки срещите в групата. Разбира се ако нямат намерение да се преборят за първото място с английският отбор. Във вътрешният шампионат третото място на отбора в класирането е отражение на колебливите игри които прави и грешките допускани в защита. Така в последната среща у дома срещу Беленензес се стигна до равенство, след като защитниците проспаха голът на Лима в началото на второто полувреме. Тези загубени точки несъмнено оказват своята тежест и разликата от първия Бенфика нарастна на 5 точки.

Челси започна кампанията си в Шампионската лига с победа над Порто, последва много трудна победа като гост на АПОЕЛ, след което се саморазправиха за 4:0 с Атлетико Мадрид, с който резултат всъщност си осигуриха още в третия кръг по-нататъшното участие в турнира. В предишният кръг "аристократите" гостуваха на "дюшекчиите", а в отбора за мачовете от Шампионската лига се завърна наказаният Дрогба, и то по най-добрият за себе си и своя отбор начин, отбелязвайки два гола. Представянето на "сините" във Висшата лига също е блестящо и след победата над действащия шампион Манчестър Юнайтед, Челси е едноличен лидер с 5 точки разлика пред отборът на Сър Фъргюсън. Очертава се един добър сезон, още повече, че на този етап се избегнаха проблеми с травми и контузии на играчите.

Порто излиза без особени кадрови проблеми и от основния състав няма контузени или наказани футболисти. Схемата на игра, която ще използват "драконите" в предстоящата среща е 4-3-2-1. Постройката на отбора на треньора Ферейра позволява затваряне на подстъпите в своята половина пред противниковите играчи, насищане на периметъра пред наказателното поле, но също така и организирането на много бързи и мощни атаки. Добрите игри които правят Коста и Белучи се свързват не само с успешно противодействие на противниковите нападатели, а и в бързо изнасяне на топката в предни позиции, а след това и подпомагане на самата атака. Всъщност истинската същност на отбора е атака с трима нападатели, а това , че в първоначалният си вариант на постройката той е само един, може да се окаже подвеждащо.

За Челси няма да играят Франк Лампард и Босингва със сигурност, а Дрогба, Есиен и Балак тренираха на облекчен режим и най-вероятно първият няма да вземе участие в срещата, а на негово място ще излезе Калу. Карло Анчелоти в първите три срещи на турнира използваше много успешно същата схема 4-3-2-1 с Анелка най-отпред, но със завръщането на Дрогба премина към 4-3-1-2 с Калу и Дрогба в атака. Индикациите, които имаме, са, че италианският специалист ще се върне към познатата до сега 4-3-2-1, с прибрана по-към центъра халфова линия и отново Анелка най-отпред. Явно ще се търси неутрализиране на бързите нападатели на Порто пред собственото наказателно поле, отнемане на топката, успокояването и, и организиране и развръщане на атаката.

Тази среща е без значение и за двата отбора. Все пак лондонският отбор ще се опита ако не да спечели, то поне да не я загуби и в това отношение предполагам, че ще вложи голяма доза старание. Порто също няма какво да губи, и пред своята публика очаквам да покаже красив и освободен от напрежение футбол. Тази среща би могла да завърши по всякакъв начин в предвид на това, че двата отбора са освободени от напрежението за по-нататъшно класиране и тази необремененост може да доведе до по-голяма свобода в действията им и в резултат да се получи разчупен и красив двубой. Поне това са очакванията на нас зрителите. Най-разумно е да заложим на равния резултат, освен ако разбира се нямаме някакви пристрастия към някой от двата отбора. Но в мач без значение, мисля, че това е най-разумното.

Прогноза за Порто - Челси 2:2
Последни 5 мача:

Порто: ЗПРПП
Челси: ППРПП

Коефициенти на bwin:
Порто - 2.80
Равен - 3.25
Челси- 2.40

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156