Лион направи за смях Андерлехт - 5:1


.

Лион направи за смях Андерлехт - 5:1

Френският вицешампион от изминалото първенство Лион изнесе истинска голова фиеста и порция уроци на своите фенове и играчите на Андерлехт, pobevdawajki gi s 5:1 Жуниньо и компания решиха да се забавляват на терена и за едно полувреме реализираха четири безответни гола.

Началото на головата фиеста даде Миралем Пянич в 10-та минута. В стил Жуниньо, Пянич вкара доста красив гол от пряк свободен ударна белгийците.

Шоуто продължи, когато в 15-та минута Лисандро бе повален в наказателното поле на гостите, а после сам реализира единадесетметровия наказателен удар.

Защитата на Андерлехт можеше да си отдъхне малко, но само за 12 минути. В рамките на 4-ри минути, Баштош и Гомис резпердушиниха тотално отбора на гостите и предрешиха окончателно не само този мач, но и реванша седмица по-късно.

След подновяванетона играта гостите живнаха малко и усилията им дадоха резултат, когато в 58-та минута Суарес вкара почетното попадение за белгийците. Но очевидно на Бафардемис Гомис не му омръзна да унижава Андерлехт и в 63-та минута след прехвърлящ удар върна преднината на Лион от четири гола.

Така Лион е сигурен участник в групите на Шампионската Лига, докато Андерлехт ще се задоволи с участие в групите на новосформираната Лига Европа.

ЦВЕТЕЛИН ГАВАЗОВ

  Сподели
105