Гард: АПОЕЛ не е гранд, но играе много добре


Н. Гавазов

Гард: АПОЕЛ не е гранд, но играе много добре

Старши-треньорът на Олимпик Лион Реми Гард след последния съдийски сигнал в първия осминафинален мач от Шампионската лига с кипърския АПОЕЛ изказа съжаление, че неговите възпитаници успяха да вкарат само един гол. Както е известно, французите доминираха почти през целия мач, но в крайна сметка победиха само с 1:0. Гард изрази задоволството си, че отборът му не е допуснал гол в собствената си врата.

„Ние разбирахме, че трябва да се опасяваме от противника си, особено заради това, че той спечели първото място в групата си. АПОЕЛ показа, че макар и да не се отнася към грандовете, умее да играе организирано, добре да се защитава и да контраатакува опасно", заяви Гард за официалния сайт на УЕФА.

„Мисля, че през второто полувреме не ни достигна свежест. Имахме нужда от нов заряд, за да запазим своята скорост от първата половина на срещата. Борбата с АПОЕЛ завърши само наполовина и все още не е решено нищо. Надявам се, че няма да има за какво да съжаляваме лед реванша. На АПОЕЛ ще му се наложи да контраатакува, което ще ни даде простор за действие. Ние трябва да проявим силен характер и да се подготвим добре", каза още наставника на французите.

 

  Сподели
134