Моуриньо: Проведохме блестящо първо полувреме


Н. Гавазов

Моуриньо: Проведохме блестящо първо полувреме

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо след срещата от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига срещу Олимпик Лион заяви, че ключът към победата над френския отбор се е оказала добрата игра на футболистите му през първото полувреме. Както е известно, испанският гранд победи с 2:0 своя съперник благодарение на попаденията на Кристиано Роналдо. Успехът класира Реал Мадрид за плейофите на турнира и по този начин „белите" станаха третият отбор след Барселона и Милан, които продължават участието си.

„Сега показахме добър футбол. Създадохме много голови положения през първото полувреме. Ако бяхме по-съсредоточени и ги използвахме по-рационално, интригата щеше да бъде убита много по-рано. Въпреки това, проведохме много шикарно първите 45 минути, а вторият гол окончателно реши съдбата на мача. Сега вече имаме 12 точки и се класирахме за плейофите. Целта ни беше да заемем първото място в групата, защото това ни дава известно предимство при жребия", заяви Моуриньо за UEFA.com.

„Намираме се на правилния път и искаме да завършим груповата фаза по същия начин, както през миналия сезон. Това издание на Шампионската лига се стремим да показваме добър футбол и в домакинските си срещи и навън. И смятам, че това се получава. Ще видим по-нататък как ще се развият нещата. Относно стотния гол на Кристияно Роналдо, за мен това няма абсолютно никакво значение. Знам, че на играчите им харесват подобни рекорди, но аз съм тук, за да побеждавам с отбора и други неща не ме интересуват", допълва португалският специалист.

 

  Сподели
158