Реал Мадрид трябва да благодари на Артета за победата над Ман Сити


Н. Гавазов

Реал Мадрид трябва да благодари на Артета за победата над Ман Сити

Реал Мадрид успя да постигне това, което за мнозина изглеждаше немислимо в сряда вечерта, нокаутирайки Манчестър Сити на родна земя. Лос Бланкос издържаха до дузпите и се възползваха от шанса си, когато го имаха, вдъхновени от Андрий Лунин, но също така бяха вдъхновени и от Микел Артета.

Според Marca, двамата водещи анализатори в Реал Мадрид , помощник-треньорът Давиде Анчелоти и фитнес треньорът Франческо Маури, са прекарали часове в изучаване на начини да спрат отбора на Пеп Гуардиола. Методът, на който се спряха, бе на Микел Артета, заимстван от равенството 0:0 на Арсенал със Сити на 31 април. Въпреки че Карло Анчелоти взема всички решения, неговият син и Маури са му представили наличните опциите за реванша от четвъртфиналите в Шампионска лига.

Интересното е, че мадридчани можеха да се противопоставят на тактиката на Артета на полуфиналите, ако не беше ударът на Джошуа Кимих с глава на "Алианц Арена", което означава, че Байерн Мюнхен ще бъде техен опонент на полуфиналите.

Първият мач между испанския и германския гранд е на 30 април в Мюнхен. Реваншът в Испания е на 8 май. Победителят от този сблъсък ще срещне по-силния от ПСЖБорусия Дортмунд.

  Сподели
367