Барса първа след загуба, Порто втори над Шахтьор


И. Ангелов

Барса първа след загуба, Порто втори над Шахтьор

Барселона гостуваше в Белгия на последния Антверп в последната среща от груповата фаза на Шампионска лига. След 3:2 победа за домакините те не успяха да се отлепят от дъното, въпреки загубата и на третия Шахтьор на гости на Порто с 5:3. Барселона ще излезе от първото място макар да е равна по точки с Порто заради по-добрата си голова разлика.

В Антверп домакините поведоха изненадващо още с първата атака когато Фермеерен пресече подаване от защитата и стреля мощно за 1:0. Очаквано след това каталунците надиграваха и в 35-ата минута стигнаха до 1:1 след контра и гол на Феран Торес.

След почивката Антверп поведе отново в 56-ата минута след нова грешка на Ромеу срещу Юсуф, той намери Янсен и това бе 2:1. Барса помисли, че взима точка в 91-ата минута когато Гюндоган намери главата на Гуи за 2:2, но Антверп отново изненада бързо след минута с 3:2 благодарение на Иленикена.

Порто междувременно опита да вземе първото място след като вкара 5 гола у дома срещу Шахтьор, но и допусна три пъти и усилията не се увенчаха с превземане на Барселона. Тук Галено изведе домакините на "До Драгао" в 9-ата минута след подаване на Еванилсон за 1:0.

В 29-ата минута Шахтьор изравни когато Зубков се измъкна от засадата и върна за Шикан за 1:1. Отново Галено в 43-ата минута вкара за 2:1 след подаване на нападателя Пепе. В 62-ата минута Галено асистира на Тареми за 3:1 преди десет минути след това Еустакио да си вкара автогол отклонявайки топка от Шикан за 3:2.

В 75-ата минута защитникът Пепе се разписа след подаване на Галено за 4:2. 5:2 направи Консейсао след енергично включване от пейката. В 88-ата минута 5:3 оформи Егиналдо също като резерва.

  Сподели
235