Сити и Лайпциг с победи над Звезда и Йънг Бойс


И. Ангелов

Сити и Лайпциг с победи над Звезда и Йънг Бойс

Последния кръг на груповата фаза на Шампионска лига не промени нищо в седма група след като лидерът Манчестър Сити спечели с 3:2 на гости на Цървена Звезда, оставяйки противника последен, а Лайпциг спечели у дома над Йънг Бойс с 2:1 за да остане втори и противника - трети с десет точки надолу, достатъчни за Лига Европа.

Ман Сити използва втория си отбор в този мач без значение и поведе с 1:0 в 19-ата минута чрез дебютанта Мика Хамилтън, който получи топка от Нунеш и премина двама преди да стреля в ъгъла за запомнящ се гол. До почивката Боб, Нунеш и Филипс можеха да добавят още за "гражданите". На почивката Фоден смени Грилиш за гостите.

В 62-ата минута Люис и Боб размениха подавания, бранителят напредна и върна за нападателя, той се справи с бранителите пред себе си и вкара нов красив гол за 2:0. След това попадение Звезда опита да се върне с повече агресия, като удари греда в 70-ата минута чрез Миятович, преди Ин-Беом да вкара в 76-ата с нисък удар.

Сити обаче вкара нов гол след като Хамилтън спечели и Филипс получи шанс да бие дузпа за 3:1 от бялата точка в 85-ата минута. В 88-ата нова греда спря Звезда, но Ин-Беом се прояви от корнер в 91-ата минута отново за да предостави на Катай за 3:2.

Междувременно в другата среща от групата РБ Лайпциг посрещна Йънг Бойс и очаквано се справи. Срещата започна с отменен гол на Шешко в 6-ата минута, 0:0 на почивката, но нападателят все пак се разписа в 51-ата минута с мощен удар за 1:0.

Гостите изравниха с първата си атака след това когато Нсаме свърши добра работа и върна на Колей за удар без подготовка през Гулакси за 1:1. В 56-ата минута обаче Лайпциг отново излезе напред чрез Форсберг - 2:1.

  Сподели
234