Барса няма да сбърка срещу Антверпен


Н. Гавазов

Барса няма да сбърка срещу Антверпен

Антверпен - Барселона

Стадион: "Босулщадион", Антверпен

Дата: 12.12.2023 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Марко Гуида (Италия)

Лидерът в група H на Шампионска лига Барселона се отправя на гости на Антверпен в сряда вечер, имайки нужда да избегне поражението, за да премине към плейофите на състезанието като победител в групата. Белгийците от своя страна ще се борят за своята чест, след като не взеха нито една точка дотук.

Шампионска лига се оказа голяма лъжица за Антверпен, който претърпя пет поражения в пет мача от турнира. От друга страна това бе незабравимо преживяване за хората на Марк ван Бомел, както и трупане на опит. Белгийският колектив влиза във финалния мач като единствения отбор в Шампионска лига този сезон без нито една точка до името си - Селтик, Цървена звезда и Бенфика успяха да съберат по една - и рекордните 15 допуснати гола в турнира.

Една нежелана част от фолклора на Шампионска лига също може да бъде написана от "червените" тази седмица, тъй като след като бяха победени с 3-:2 от Шахтьор и 4:1 от Порто на собствена земя, домакините може да станат първият отбор в историята на турнира, който губи първите си три домакински мача, като допуска поне три гола всеки път.

Барселона събра 12 точки и е на върха в таблицата за класиране. В миналия кръг хората на Шави отговориха на загубата от Шахтьор с победа над Порто с 2:1. Бразилският нападател Пепе откри резултата след половин час на "Естади Олимпик Луис Компанис", но Жоао Кансело и Жоао Феликс се разписаха по един път, за да донесат успеха с 2:1.

Що се отнася до национално ниво, там каталунците се провалят. Действащият шампион претърпя изненадваща домакинска загуба от Хирона през уикенда и в момента заема 4-то място в таблицата за класиране, на 4 точки от втория Реал Мадрид.

С цел да поправи недостатъците си на национално ниво, Барселона има приятни спомени от мача си през септември с Антверпен - "блаугранас" разгроми белгийците с 5:0.

Нападателят на Антверпен Арбнор Муя получи два ненужни жълти картона срещу Шахтьор, което го извади от мача в сряда чрез отстраняване, докато полузащитникът Юрген Екеленкамп все още изтърпява собственото си наказание от червения си картон в четвъртия мач.

Отстраняването на Муя постави Ван Бомел пред сложна дилема в атаката, тъй като и двете крила Антъни Валенсия и Джейкъб Ондрейка се възстановяват от фрактури, докато защитниците Бьорн Енгелс и Йеле Батай (глезен) също отсъстват.

ще работи без четирите си известни жертви на контузии в лицето на Гави (коляно), Иниго Мартинес (подколянно сухожилие), Марк-Андре тер Стеген и Маркос Алонсо , като и двамата имат проблеми с гърба, докато Френки де Йонг пропуска  поради заболяване.

Липсата на алтернативни централни защитници означава, че Араухо едва ли ще получи някаква почивка, но Феран Торес, Ламине Ямал и Фермин Лопес са сред опциите да се появят на терена утре.

Гостите са фаворит в мача, независимо от кадровите си проблеми. Може би играчите на Барселона ще се опита да пестят силите си и няма да дадат всичко от себе си, но независимо от това, класата на каталунците е достатъчна за постигане на победа.

Прогноза: Антверпен - Барселона 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
266