РБ Залцбург - Бенфика: Без победител


Н. Гавазов

РБ Залцбург - Бенфика: Без победител

Залцбург - Бенфика

Стадион: "Ред Бул Арена", Валс-Зиенсенхайм

Дата: 12.12.2023 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Даниел Зийберт (Германия)

След пет кръга австрийският клуб е на трето място в група D с 4 точки. За да се класира за Лига Европа, Ред Бул Залцбург просто не трябва да губи от Бенфика.

Срещата от първия кръг между тези отбори завърши с победа на тима на Герхард Щрубер като гост с 2:0. Головете в този мач отбелязаха Оскар Симич и израелското чудо Оскар Глух.

В последния кръг от груповата фаза Ред Бул Залцбург завърши наравно като гост с Реал Сосиедад.

В този мач испанците излязоха с резервен състав, след като си осигуриха достъп до плейофите, но дори и този експериментален испански тим не можа да бъде победен от австрийците, които този сезон са фрапиращо слаби откъм атакуващи действия.

Засега отборът на Роджър Шмид напълно проваля текущата Шампионска лига. След пет мача "орлите" имат само една точка и за да продължи битката в Лига Европа трябва да победи Ред Бул Залцбург като гост.

Първият мач на Бенфика срещу австрийците у дома бе откровено неуспешен. Тимът беше необичайно пасивен пред вратата на съперника и практически не създаде опасни положения, което при наличието на качествена атакуваща група изглеждаше невероятно.

  В португалското първенство Бенфика е във водещата група от четири отбора и загуби само веднъж в първия кръг.

В петия кръг на Шампионска лига съставът на Роджър Шмид не успя да победи немотивирания Интер, с което си осигури място в плейофите. Бенфика водеше с 3:0 след първото полувреме, но щом "нерадзурите" се съвзеха малко, португалците не успяха да удържат победата.

Въпреки че Фернандо направи дългоочакваното си завръщане от контузия на адуктора в събота, а Лукас Гурна-Дуат получи първия си старт от три седмици след проблем с бедрото, Залцбург все още е без няколко играчи, които не са на разположение тази седмица.

Бившият краен защитник на Фиорентина Алекса Терзич (адуктор), Дижон Камери (бедро), Мауриц Кяергаард (рамо) и френският защитник Умар Солет (подколенно сухожилие) са извън игра за домакините.

Александър Бах (пръст на крака) и Давид Нерес (коляно) все още са извън терените поради контузия, но наетият от Пари Сен Жермен Хуан Бернат е близо до завършване на завръщането си и дори може да бъде включен в титулярните 11.

Любителите на риска с чиста съвест могат да заложат на победа на Бенфика, но ако трябва да сме справедливи, ще кажем, че австрийците са по-близо до това. Португалците не се представят добре в Европа, освен това "биковете" играят пред своя публика, така че те остават нашите фаворити.

Прогноза: РБ Залцбург - Бенфика 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бенфика (Роджер Шмид)
 
Трубин
   
Аурснес
Виктор
Отаменди
Морато
Невеш
Коку
Ди Мария
Силва
Марио
Муса
Конате
Симич
Глук
Сучич
Капалдо
Гурна-Дуат
Улмер
Павлович
Пятковски
Дедич
   
Шлагер
 
Залцбург (Герхард Щрубер)

Обоснована прогноза: Залцбург - Бенфика 1:1

  Сподели
253