Реал постигна целта си срещу Наполи в супер мач


FUTBOL-TV

Реал постигна целта си срещу Наполи в супер мач

Реал Мадрид се наложи над Наполи с 3:2 в мач от груповата фаза на Шампионска лига. Двата тима направиха супер мач, като 3-те точки можеха да отидат и в актива на домакините, които днес нямаха шанс.

След центриране от корнер в 19-ата минута в наказателното поле на Реал Мадрид, Кепа Арисабалага увисна, а зад гърба му Натан стреля с глава, но топката рикошира в напречната греда. Последва добавка от страна на Лео Йостигор, който порази целта и изведе Наполи напред в резултата.

В 27-ата минута Реал наказа грешка в защитата на партенопеите и изравни. Капитанът Ди Лоренцо опита подаване към Станислав Лоботка, което беше пресечено от Белингам. Англичанинът навлезе в наказателното поле и пусна към Винисиус, който с удар по диагонала не остави шансове на Алекс Мерет за 1:1.

Джуд Белингам надбяга Андре-Франк Замбо Ангиса, след което финтира Лоботка и навлезе в наказателното поле. Белингам шутира от близко разстояние ниско по тревата и реализира. Така Реал Мадрид напри пълен обрат в 34-ата минута.

В 54-ата минута падна следващият гол в този страхотен мач. Пьотр Жилински изведе Осимен, който шутира от малък ъгъл, а Дани Карвахал блокира топката с ръка. След преглед на ситуацията с VAR, Клеман Тюрпен посочи бялата точка. Жилински се нае с изпълнението и с помощта на десния страничен стълб, полякът възстанови паритета.

В 79-ата минута Реал отново излезе напред в резултата. Топката беше избита след центриране от корнер и се озова във Валверде. Уругваецът изстреля снаряд от около 20-25 метра, като Мерет докосна топката, която се удари в горната греда, а след това в тялото му и влезе във вратата за 2:3.  

До края пред домакините се откриха добри възможности за изравняване, но в крайна сметка тези 3 точки отиват на сметката на "Белия балет".

  Сподели
393