Лудогорец и Олимпия може да не решат спора и в следващите 90 минути


FUTBOL-TV

Лудогорец и Олимпия може да не решат спора и в следващите 90 минути

Олимпия Любляна - Лудогорец
Стадион: "Стожице", Любляна
Дата: 01.08.2023 г.
Час: 21:00


Лудогорец гостува на Олимпия в Любляна в мач-реванш от втория предварителен кръг на Шампионска лига. Първата среща в Разград завърши без победител - 1:1 и така интригата остава и за реванша. Лудогорец изглежда като победител, но този съперник не бива да се подценява. В миналото Олимпия на два пъти елиминира българския Левски, с което си спечелва възпяването от агитката на ЦСКА. Сега Лудогорец има нелеката, но не и невъзможна задача. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е, че спорът няма да се реши в редовното време, а най-вероятно ще се стигне до продължения - знак Х.

В последния момент Тодор Неделев отпадна от групата на Лудогорец за гостуването в Любляна. Точно преди излитането на самолета на разградчани за Словения се разбра, че Неделев няма да пътува с колегите си. Бившият капитан на Ботев Пловдив е дошъл до Варна тази сутрин, но е бил болен и не се е почувствал добре, което е наложило оставането му в България.

Със "зелените" пътува централният защитник Ноа Сонко Сундберг, привлечен наскоро от Левски. Той обаче няма да вземе участие в мача, а идеята е той по-бързо да се започнае с новите си съотборници и техният начин на игра. Ноа Сонсо Сундберг няма картотека в УЕФА за мачовете с Олимпия, тъй като трансферът му стана точно преди първия мач в Разград, а гамбийския национал беше регистриран от Левски за мачовете с Шкупи от Лигата на конференциите.

Рекордното попълнение на Лудогорец Квадво Дуа е претърпял операция в Португалия. Новината беше съобщена от спортния директор на разградчани - Козмин Моци преди заминаването на отбора за Любляна. Както е известно, преди десетина дни Лудогорец привлече Квадво Дуа от германския Нюрнберг срещу 3 милиона евро, като сумата може да нарасне до 5,5 милиона. Той обаче се контузи в първия мач срещу Олимпия и беше принудително заменен още в седмата минута.

Съперникът на Лудогорец в Шампионската лига - Олимпия Любляна, спечели с разгромното 5:0 срещу Рогаска в мач от солевнското първенство. Старши треньорът на тима Жоао Ернандес направи 5 промени в стартовите 11 в сравнение със срещата на "Хювефарма Арена“, която завърши 1:1.

Матео Караматич отбеляза първия гол в мача, а Саар Фадида удвои в края на първото полувреме. Интересното е, че и двамата голмайстори не взеха участие в мача срещу "зелените“ от Разград. 10 минути преди края Руи Педро вкара трети гол. Португалецът се появи на терена три минути преди да се разпише. Крайното 5:0 оформи Саар Фадида с нови два гола. Така Олимпия смачка своя съперник и за самочувствие.

 

ПРОГНОЗА: ОЛИМПИЯ ЛЮБЛЯНА - ЛУДОГОРЕЦ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
395