Ман Сити унищожи Спортинг в Португалия (видео)


И. Ангелов

Ман Сити унищожи Спортинг в Португалия (видео)

Спортинг Лисабон прие Манчестър Сити в първия кръг от осминафиналите на Шампионска лига. Днес на стадион "Хосе Алваладе" гостите спечелиха с 5:0 и практически осигуриха продължаването си в следващата фаза на турнира още преди преиграването в Манчестър.

В 7-ата минута Риад Марес откри резултата в края на една ситуация пред Фоден и Де Брюйне, като първоначално отмененото попадение бе потвърдено като гол от ВАР - 1:0. В 17-ата минута Бернардо Силва вкара гол от световна класа като изпрати една лошо изчистена топка от воле в горната греда и мрежата за 2:0.

В 32-ата минута Марес намери Фоден в полето, той пое топката на скорост и имаше време да я насочи за 3:0. В 44-ата минута Стърлинг върна една топка за Бернардо Силва, и той стреля, като вкара за 4:0 с помощта на отклонена топка.

След почивката Бернардо вкара трети гол в 49-ата минута, но тук ВАР отсъди засада. Малко след това обаче португалецът направи асистенция за красив гол на Стърлинг в 58-ата минута за 5:0. С този гол Ман Сити стана 14-ят отбор с 200 гола в ШЛ, като постижението идва в 97 мача, или по-бързо от всички останали 13 отбора с толкова голове в турнира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
844