Източник: Йебо първи проявил расизъм


Н. Гавазов

Източник: Йебо първи проявил расизъм

Станаха известни нови подробности от скандала в мача от 6-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига между Пари Сен Жермен и Истанбул Башакшехир.


Срещата бе прекъсната в началото заради съдия от Румъния, който нарече помощник-треньора на турския отбор Пиер Йебо "черен". В резултат на това треньорите и капитаните на отборите реши да изтеглят играчите от терена.

Според журналиста Емануел Рошу, авторът на изявлението всъщност не е резервният рефер Себастиан Колтеску, а помощник-реферът Октавиан Шавре. Именно неговият глас се чува в записа от радиовръзката между съдиите. След показан жълт картон на играч от турския отбор в 13-та минута, от пейката на гостите протестираха срещу това решение, а точно тогава Октавиан се обръща към Колтеску с думите да бъде обърнато внимание на "това черно момче".

В същото време членовете на румънската бригада твърдят, че са недоволни от поведението на треньора, тъй като той е започнал да ги нарича цигани още от втората минута на мача.


Също така Рошу публикува фраза, която се чува на видеото: "В моята страна румънците са цигани".

Журналистът първо съобщи, че думите са на Мохамед Топал, но след това изтри поста си, тъй като не е напълно уверен, че това са думите на Топал.

Напомняме, че мачът ще се проведе днес, с нова съдийска бригада.

  Сподели
245